24-Hour Sport Challenge Eelco januari 23, 2021
Company of Sports

24-Hour Sport Challenge

24-Hour Sport Challenge
TYPE EVENT

Sportevenement

JAAR

2021

24 uur non-stop sporten voor het goede doel

Door Corona gingen een aantal sportevenementen niet door, daarom heeft Eelco besloten om iets anders te bedenken op sportief gebied binnen de mogelijkheden van de RIVM richtlijnen. En dat is deze uitdaging geworden.

Tijdens de 24 uur non-stop sporten is er 270 kilometer gefietst, 40 kilometer geschaatst, 5 kilometer gezwommen en 45 kilometer hardgelopen. Het kostte enig rekenwerk om te bepalen hoelang elke sport beoefend moest worden en ook hoe de route eruit zou zien. Gedurende de 24 uur was er zoveel mogelijk begeleiding door andere sportievelingen. Iedere keer maar één tegelijk in verband met de coronamaatregelen.

In overleg met een coach/ fysiotherapeut is een trainingsschema opgesteld om zich in korte tijd zo goed mogelijk voor te bereiden op deze uitputtingsslag. “We hebben hierbij rekening gehouden met het feit dat ik een fulltime baan heb en een gezin. Ik trainde dus zo’n tien uur per week en tijdens de kerstperiode heb ik wat meer uren gemaakt.”

Het voordeel bij het fietsen was dat hij niet naar buiten hoefde om te trainen. In de bijkeuken van zijn huis staat een professionele hometrainer, dus daar kon hij ’s avonds lekker een uurtje trainen.
Tijdens zijn sportieve uitdaging werd hij ondersteund door verschillende mensen, tijdens de sportactiviteiten maar ook voor het op tijd verkrijgen van de juiste voeding.

Uiteindelijk is er € 10.222,- opgehaald t.b.v. schildklierkankeronderzoek aan het UMC Utrecht.

"De Dikke Banden Race in Hulst was de kers op de taart van een prachtig wielerweekend. Met 85 deelnemers was dit een geweldig succes" - PZC, 3 oktober

Bekijk onze andere projecten
Recente projecten