Over ons admin september 28, 2022
Company of Sports

Over ons

Speaker Event Manager
Eelco Franckaert
GEBOREN

 25 Oktober 1982

PLAATS

 Sint Jansteen (Zeeland)

MOOISTE SPORT PRESTATIE

 24 uur non-stop sporten voor schildklierkankeronderzoek

Als consultant Supply Chain Planning heb ik veel contacten opgedaan in het bedrijfsleven. Door mijn passie voor sport werd dit onderwerp dan ook vaak aangesneden en kwam ik tot de conclusie dat veel bedrijven evenementen organiseren en soms zelfs een event manager in dienst hebben, maar dat deze evenementen nauwelijks gericht zijn op sport. Hierin willen wij met Company of Sports verandering brengen.

Van jongs af aan loopt sport als een rode draad door mijn leven. Dit begon met voetballen, maar in de loop der jaren kwamen hier al gauw de sporten hardlopen, wielrennen, schaatsen en zwemmen bij en heb ik aan geweldige evenementen mogen deelnemen; Marathons van New York en Berlijn, tweemaal de Marmotte, Alpe d’HuZes, driemaal de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en begin 2021 heb ik 24 uur individueel non-stop gesport ten behoeve van schildklierkankeronderzoek.

Dit laatste evenement heb ik zelf georganiseerd waarbij ik last minute te maken kreeg met de invoering van de avondklok tijdens de coronapandemie. Deze pandemie heeft nogmaals benadrukt hoe belangrijk vitaliteit is voor de mens en vooral op de werkvloer. Vitale werknemers zorgen voor 15% minder ziekteverzuim, 32% meer betrokkenheid, 20% meer werkvermogen en 60% minder veiligheidsincidenten. Vitaliteit is een ruim begrip waarbij het gaat om de geestelijke en lichamelijk gesteldheid en de balans hiervan, ook wel levenslust of veerkracht genoemd. Regelmatig sporten draagt bij aan de vitaliteit van de mens.

Bedrijven zijn zoekende naar hoe zij ook kunnen ondersteunen aan vitaliteit van de werknemers. Als liefhebber van sport en als specialist in planning combineer ik dit in het organiseren van sport evenementen voor de werknemers van bedrijven. Deze evenementen zorgen voor een stip op de horizon en het draait hierbij niet alleen om het evenement zelf, maar ook om de ‘The road to…’, waarbij bijvoorbeeld gebruik gemaakt kan worden van webinars, trainingsessies en clinics, waarbij topsporters hun ervaringen delen ter motivatie.

Naast het feit dat de evenementen bijdragen aan de vitaliteit van de werknemer, werken deze ook zeer positief voor de team-building en de relatie tussen werknemers.

Company of Sports zal zich daarom ook inzetten voor een vitaler bedrijfsleven

Company of sports over ons 24 Hour Sport Challenge Eelco Franckaert

Vitale werknemers zorgen voor 15% minder ziekteverzuim, 32% meer betrokkenheid, 20% meer werkvermogen en 60% minder veiligheidsincidenten.